De stichting KomOp is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, welke zich bezig houdt met de organisatie en uitvoering van vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zutphen.

Het had ook anders kunnen zijn.

We hadden nu weer ieder weekend een activiteit kunnen hebben. Iedereen van Komop heeft daar zin in. Helaas, voorlopig ziet het daar niet naar uit. De tweede golf is begonnen en de maatregelen worden iedere keer alleen maar meer opgeschaald.

Veel van onze deelnemers en ook vrijwilligers zijn afwachtend om zich op te geven. Ze zijn voorzichtig en dat is goed te begrijpen. De eerste activiteit, een stadwandeling in Zutphen is wel georganiseerd. Drie deelnemers en een begeleidster hebben een leuke wandeling met lekkere hapjes en drankjes door de stad gemaakt. Dat is prima gegaan: een klein groepje, veel buiten, voldoende afstand, binnen de mondkapjes op. De eerstvolgende twee activiteiten, naar de bioscoop en de Hanzehof, gaan helaas niet door. Voor het uit eten zijn veel deelnemers (de activiteit zit vol), we moeten afwachten of de restaurants nog open zijn en of we met een groep kunnen reserveren. We houden jullie op de hoogte.

Het bowlen gaat voorlopig ook niet door. Het is binnen, de anderhalve meter is bijna niet haalbaar, schoenen en bowlingballen zijn bronnen van bacteriƫn en het is te kostbaar om in kleine groepjes (twee per baan) te gaan bowlen. In 2021 weer bowlen? We hopen erop!!